Kezdőlap arrow Hírek, események arrow Tivai Napok 2010
Tivai Napok 2010 PDF Nyomtatás E-mail
Közösségépítés, hagyományok ápolása és nem utolsó sorban a szórakozás – ezek voltak a csíkszentmártoni Tivai Nagy Imre napok fontosabb ismérvei. A május 25–28. között lezajlott négynapos rendezvénysorozatba a település közép és általános iskolájának diákjai és pedagógusai egyaránt bekapcsolódtak. Ebből az alkalomból adták át a szakközépiskola új mezőgazdasági szaktermét.

tivainapok_02_b

A programok bő választékot nyújtottak minden érdeklődőnek, a helyszínt a neves gazdasági szakember nevét viselő tanintézmények adták. A különböző sportvetélkedőkőn kívül a legtisztább osztályok versenyét is megrendezték.

Ezen kívül előadást tartott Macalik Ernő biológia szakos tanár, valamint Balogh György, a Magyar Köztársaság csíkszeredai konzulja. Előbbi a globalizációról beszélt, utóbbi pedig Székelység és Közép Európa címmel tartott értekezést. A Communitas alapítvány által támogatott hagyományápoló programok során a bútorfestés technikáival ismerkedhettek a fiatalok, vagy éppen gyöngyfűzésben próbálhatták ki magukat.

tivainapok_01_b

Péter Laura, a Tivai Nagy Imre Társaság elnöke elmondta, a rendezvénysorozat alkalmából adták át a helyi szakközépiskolában azt a mezőgazdasági szaktermet, amelyet a Szülőföld Alapnál megnyert egymillió forintos pályázatból sikerült kialakítani. Az összegből a helyiség bebútorozását oldották meg, illetve több oktatási segédeszközt vásároltak, például öntözőberendezést, talajelemző vagy éppen meteorológiai mérőeszközöket.

 

(Forrás: Csíki Hírlap, www.szekelyhon.ro)

 

További képek az iskolanapokról ITT.

 
< Előző   Következő >